Снимка БулфотоМинималната работна заплата ще бъде определяна вече по отрасли чрез

...
Снимка БулфотоМинималната работна заплата ще бъде определяна вече по отрасли чрез
Коментари Харесай

Минималната работна заплата от 2021г. ще расте по сектори

Снимка Булфото

Минималната работна заплата ще бъде определяна към този момент по браншове посредством браншови договаряния, които ще стартират още тази година.Това стана ясно на конференция в Минситерския съвет, на който бяха разяснени целите в Националното тристранно съглашение. По думите на икономическия министър то е със статут на " национални цели ".

В момента тя се пресмята административно от страната и е в размер на 610 лева, пише  actualno.com.

" Една от най-важните точки е съглашението, че минималната работна заплата ще може да се договаря по специалности. Минималната заплата ще продължи да съществува, просто няма да бъде единна за всички браншове, по този начин ще можем да махнем минималните осигурителни прагове ", добави пък общественият министър Деница Сачева.

По този метод в някои браншове минималните работни заплати могат да са доста по-високи от сегашните.

Съгласихме се за минимална работна заплата по стопански действия, с използване през 2021 година Тогава да се предложи анулация на минималните осигурителни доходи за 2021 година, ще се сътвори механизъм, който не позволява отвод от договаряния. Ще има повишаване на заплатите на чиновниците след препоръка ", добави Пламен Димитров от КНСБ.

Имаме хрумвания. Най-вероятно ще се редактират икономическите действия по класификатор, ще бъдат обединени, а не 85 както са в този момент. Методиката за изчислението на избрани действия по класификатора и по категории на труд занапред стартира да се утонява. Тя ще е подготвена за приложение от 2021 година Стана още ясно от думите на Димитър Манолов от КТ Подкрепа.

Договаряне по браншове и действия, в настрана дружество, минималните работни заплати могат да порастват, само че не и да падат под главната избрана от страната, акцентира Цветан Симеонов от БТТП.

Новите контрактувани минимални равнища сигурно ще бъдат най-малко 20 стотинки над главната минимална работна заплата в страната, безапелационен беше Пламен Димитров и добави, че ще се договаря и растеж на заплатите в частния бранш.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР